Thursday, November 24, 2016

တုိက္ပြဲမ်ားေၾကာင္႕ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံသုိ့တင္ပုိ့မည္႕ဆန္အိတ္ေျခာက္သိန္းခန့္ မူဆယ္ဆန္ကုန္စည္ဒိုင္တြင္ ေသာင္တင္ေန

မူဆယ္ၿမိဳ႕တြင္ျဖစ္ပြားေနသည့္ တုိက္ပြဲမ်ား ေၾကာင့္ နယ္စပ္ကုန္သြယ္ေရး မွတစ္ဆင့္ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံသုိ႔တင္ပုိ႔မည့္ ဆန္အိတ္ေျခာက္သိန္း ခန္႔မွာမူဆယ္ဆန္ကုန္စည္ဒိုင္တြင္ ေသာင္တင္ေန ေၾကာင္း  မူဆယ္နယ္စပ္ ဆန္ကုန္သည္အသိုင္းအ၀ိုင္း ထံမွ သိရသည္။ တုိက္ပြဲမျဖစ္မီ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံသုိ႔ မူဆယ္နယ္စပ္ ကုန္သြယ္ေရးမွတစ္ဆင့္ တစ္ရက္လွ်င္ဆန္အိတ္ေရ ငါးေသာင္းခန္႔တင္ပို႔လ်က္ရွိၿပီး တုိက္ပြဲျဖစ္သည့္ ႏို၀င္ဘာ ၂၀ ရက္မွ စတင္ကာ ကုန္သြယ္မႈလုပ္ငန္းမ်ား ရပ္တန္႔သြားျခင္းေၾကာင့္ တင္ပို႕မႈလုံး၀မရွိေတာ့ဘဲဆန္ အိတ္မ်ားေသာင္တင္ေနျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း မူဆယ္ကုန္ စည္ဒိုင္၏အတြင္းေရးမွဴး ဦးရင္းစိန္က ႏို၀င္ဘာ ၂၃ ရက္တြင္ ဒီမိုကေရစီတူေဒးကို ေျပာသည္။ ဦးရင္းစိန္က""တုိက္ပြဲမျဖစ္တုန္းကေတာ့ တ႐ုတ္ ကို တစ္ရက္အိတ္ေရ ေလးေသာင္း၊ ငါးေသာင္းေလာက္ တင္ပို႕မႈ႐ွိပါတယ္။ ယခုကေတာ့တင္ပုိ႔မႈ လုံး၀မရွိေတာ့ ပါဘူး""ဟုဒီမိုကေရစီ တူေဒးကိုေျပာသည္။
တ႐ုတ္ႏိုင္ငံသို႔ အဓိကထားတင္ပို ႔ေနေသာဆန္ ၾကမ္းျဖစ္သည့္ ဧည့္မထ(တစ္အိတ္)လွ်င္ က်ပ္ ၂၄၀၀၀ ၀န္းက်င္ရွိၿပီး ငစိန္ (တစ္အိတ္)လွ်င္ က်ပ္ ၂၃၀၀၀ ရွိရာ တုိက္ပြဲမျဖစ္ခင္ကတည္းက ေစ်းႏႈန္းအတိုင္းေျပာင္း လဲမႈမရွိဘဲ တည္ၿငိမ္ေနေၾကာင္း သိရသည္။
ဦးရင္းစိန္က ""ဆန္တင္ပုိ႔မႈက လတ္တေလာသြား လုိ႔မရတဲ့အတြက္ ရပ္ထားရတယ္။ ဆန္ၾကမ္းေစ်းကြက္ ကေတာ့ျပည္ပျဖစ္တဲ့ တ႐ုတ္ကိုတင္ပုိ႔လုိ႔မရေတာ့ဘူး။ ဂုိေဒါင္ေတြမွာ ဆန္ေတြက်န္ပါတယ္။ တ႐ုတ္ကလည္း ေပးမသြားေတာ့တဲ့အတြက္ ဒီမွာလက္က်န္ေတြက ပိုမ်ားေနပါတယ္""ဟု ေျပာသည္။ နယ္ေျမေအးခ်မ္းသြားပါက ကုန္သြယ္ေရးလုပ္ငန္း မ်ားျပန္လည္စတင္ႏိုင္မည္ျဖစ္ၿပီး တ႐ုတ္ႏိုင္ငံသုိ႔ လည္း ဆန္ျပန္လည္တင္ပုိ႔ႏိုင္မည္ျဖစ္ေၾကာင္း ကုန္သည္ အသိုင္းအ၀ိုင္းက ဆုိသည္။
နယ္စပ္ဆန္ကုန္သည္တစ္ဦးက""အခုေတာ့ ဒီ အတုိင္းပဲထားၿပီး တုိက္ပြဲေတြျပန္ၿငိမ္သြားရင္ေတာ့ ျပည္ပကိုျပန္လည္တင္ပို႔မွာပါ။ ေသာင္တင္ေနတဲ့ ဆန္ အိတ္ေတြကေတာ့ ဂုိေဒါင္ေတြမွာရွိပါတယ္။တုိက္ပြဲ ေတြ၊ စစ္ပြဲေတြအားလုံးရပ္လုိက္မယ္ဆုိရင္ အေျခအေနေတြ ျပန္လည္ေကာင္း
မြန္သြားပါလိမ့္မယ္""ဟု ေျပာသည္။မူဆယ္နယ္စပ္ ကုန္သြယ္ေရးမွတစ္ဆင့္ တ႐ုတ္ ႏိုင္ငံသုိ႔ ဆန္ကိုအဓိကတင္ပုိ႔လ်က္ရွိၿပီးလက္ရွိတြင္
ျပည္ပဆန္တင္ပုိ႔မႈအတြက္ ပင္လယ္ေရေၾကာင္းမွ တစ္ ဆင့္ တင္ပုိ႔ရန္ျပင္ဆင္ေနေၾကာင္း ျပည္တြင္းဆန္ကုန္ သည္အသိုင္းအ၀ိုင္းမွ သိရသည္။
WYHW , TNO

No comments:

Post a Comment