Wednesday, November 23, 2016

အသက္ ၅၀ ေက်ာ္ ေၾကးရတတ္ႏိုင္ငံျခားသားမ်ားကို ထိုင္းအစိုးရ ၁၀ ႏွစ္ေနထိုင္ခြင့္ဗီဇာ ေပးမည္

ေငြေၾကးျပည့္စံုႂကြယ္၀တဲ့ အသက္ ၅၀ ေက်ာ္ ႏိုင္ငံျခားသားေတြကို ထိုင္းႏိုင္ငံမွာ ၁၀ ႏွစ္ေနထိုင္ခြင့္ဗီဇာ ထုတ္ေပးသြားမယ္လို႔ ထုိင္းအစိုးရ ေျပာေရးဆိုခြင့္ရွိသူတဦးရဲ႕အဆိုကို ကိုးကားၿပီး ေခါင္ဆြတ္သတင္းမွာ ႏို၀င္ဘာ ၂၂ ရက္ေန႔က ေဖာ္ျပပါတယ္။ ဒါဟာ ဗဟိုခ်က္မျဖစ္လာတဲ့ ထိုင္းႏိုင္ငံတြင္း ေနထိုင္ေဆးကုသေရးဆိုင္ရာ ၀န္ေဆာင္မႈေတြကို ျမႇင့္တင္ေပးႏိုင္ဖို႔ ရည္ရြယ္ၿပီး ဒီေပၚလစီကို ၾကားျဖတ္အစိုးရအဖြဲ႔က အတည္ျပဳလိုက္တာျဖစ္တယ္လို႔ ေျပာေရးဆိုခြင့္ရသူ အသီဆစ္ ခ်ိဳင္ႏူ၀ပ္က ေျပာပါတယ္။  ဒီဗီဇာစနစ္ဟာ အရင္ကရွိေနခဲ့တဲ့ တႏွစ္သက္တမ္းထပ္တိုးရတဲ့စနစ္ေနရာမွာ အစားထိုး အသံုးျပဳသြားမွာျဖစ္ၿပီး အေသးစိတ္အခ်က္အလက္ေတြကိုေတာ့ ရွင္းရွင္းလင္းလင္း မသိႏိုင္ေသးဘူးလို႔ ဆိုပါတယ္။



ဗီဇာေလွ်ာက္ထားမယ့္ ႏိုင္ငံျခားသားေတြအေနနဲ႔ လစဥ္၀င္ေငြဟာ အနည္းဆံုး ဘတ္ ၁ သိန္း၊ ဒါမွမဟုတ္ ဘဏ္စာရင္းထဲမွာ ဘတ္ေငြ ၃ သန္းရွိရမွာျဖစ္ၿပီး ဗီဇာထုတ္ေပးၿပီးခ်ိန္ကစၿပီး တႏွစ္အတြင္း အဲဒီေငြကို ျပန္ထုတ္ခြင့္မျပဳဘူးလို႔ သတ္မွတ္ထားတာပါ။

ေဆး႐ုံတက္ေရာက္ကုသခြင့္ အပါအ၀င္ က်န္းမာေရးအာမခံစနစ္ေတြအတြက္ ႏွစ္စဥ္ေၾကး အေမရိကန္ေဒၚလာ ၁ ေသာင္းအထက္ကိုလည္း ေပးေဆာင္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

လက္ရွိမွာေတာ့ ဗီဇာကိုင္ေဆာင္လိုသူေတြဟာ ရက္ေပါင္း ၉၀ အတြင္း ထိုင္းအစိုးရ လူ၀င္မႈႀကီးၾကပ္ေရးဆိုင္ရာ႐ုံးမွာ စစ္ေဆးႏိုင္ၿပီး ခ်င္း႐ုိင္၊ ခ်င္းမိုင္နဲ႔ ေခ်ာင္ဘူရီခ႐ိုင္တြင္း ေနထိုင္ၾကတဲ့ ႏိုင္ငံျခားသားေတြ လာေရာက္ေလွ်ာက္ထားၾကမယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင့္တယ္လို႔ အသီဆစ္က ေျပာပါတယ္။

No comments:

Post a Comment