Wednesday, November 23, 2016

က်န္းမာေရးႏွင့္ညီေသာ လူေနမႈဘ၀ရိွသူမ်ား ဦးေႏွာက္၏ လုပ္ေဆာင္ခ်က္ တုိးတက္ႏုိင္

အလုပ္မလုပ္မီ ေလ့က်င့္ခန္းျပဳလုပ္ျခင္း (သုိ႔မဟုတ္) ေၾကာ္ ထားေသာ အစားအစာမ်ားမစားဘဲ သစ္သီးမ်ား၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ မ်ား စားသံုးပါက ဦးေႏွာက္လုပ္ေဆာင္ခ်က္ တုိးတက္ေကာင္းမြန္လာႏုိင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈအသစ္တစ္ခုက ေဖာ္ျပသည္။ က်န္းမာေရးႏွင့္ညီေသာ လူေနမႈဘ၀ပံုစံမ်ားအတုိင္း ေနထိုင္ ျခင္းေၾကာင့္ မိမိကုိယ္ကုိယ္ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္ျခင္း၊ ရည္မွန္းခ်က္မ်ား စီစဥ္ ထားရိွၿပီး ၿပီးေျမာက္ေအာင္ လုပ္ေဆာင္ျခင္း၊ စိတ္ဆတ္မႈမရိွျခင္း ႏွင့္ ျပႆနာမ်ားေျဖရွင္းႏုိင္ျခင္းစေသာ စြမ္းရည္မ်ားကို ျဖစ္ေပၚေစ သည့္ ဦးေႏွာက္လုပ္ေဆာင္ခ်က္ကို ပိုေကာင္းလာေစႏုိင္သည္ဟု သုေတသီမ်ားကေျပာသည္။



ကုိယ္လက္လႈပ္ရွားမႈ ျပဳလုပ္ျခင္း၊ ၾကာရွည္ခံေအာင္ စီမံထားေသာ အစားအစာမ်ား ေလွ်ာ့စားျခင္း၊ သစ္သီးမ်ား၊ ဟင္းသီးဟင္း ရြက္မ်ား ပုိစားေပးျခင္းတုိ႔ကဲ့သုိ႔ က်န္းမာေရးအေလ့အထမ်ားကို ေျပာင္းလဲလုပ္ေဆာင္သူမ်ားသည္ အခ်ိန္ၾကာလာသည္ႏွင့္အမွ် ဦးေႏွာက္လုပ္ေဆာင္ခ်က္တုိးတက္လာႏုိင္ၿပီး အသက္အရြယ္ရလာခ်ိန္တြင္လည္း ဆက္လက္၍ က်န္းမာစြာ ေနထုိင္ႏုိင္ေျခပုိမ်ားလာႏုိင္သည္ဟု ၿဗိတိန္ႏုိင္ငံ အဘာဒင္းတကၠသုိလ္မွ သုေတသီမ်ားက ေျပာ သည္။

သုေတသီမ်ားက ကုိယ္လက္လႈပ္ရွားမႈႏွင့္ ဦးေႏွာက္လုပ္ ေဆာင္ခ်က္ၾကား ဆက္စပ္မႈကုိ ခဲြျခမ္းေလ့လာကာ အသက္အရြယ္၊က်ား/မကြာျခားမႈ၊ ပညာအရည္အခ်င္း၊ ခ်မ္းသာႂကြယ္၀မႈ၊  နာမ က်န္းျဖစ္မႈတုိ႔ကဲ့သို႔ အျခားေျပာင္းလဲႏုိင္ေသာ အေျခအေနမ်ားကို ညိႇႏိႈင္းကာ ေလ့လာခဲ့ၿပီး ယင္းျဖစ္ရပ္ႏွစ္ခုအၾကား အျပန္အလွန္ ဆက္စပ္မႈရိွေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႕ရိွခဲ့သည္။

ဦးေႏွာက္လုပ္ေဆာင္ခ်က္ မေကာင္းသူမ်ားသည္ ကုိယ္လက္ လႈပ္ရွားမႈႏႈန္း နည္းပါးသူမ်ားျဖစ္ၿပီး အားကစားမ်ား၊ ကိုယ္လက္ လႈပ္ရွားမႈမ်ား ျပဳလုပ္ေသာ အသက္အရြယ္ႀကီးသူမ်ားသည္ အခ်ိန္ ၾကာလာသည္ႏွင့္အမွ် ဦးေႏွာက္လုပ္ေဆာင္ခ်က္ တုိးတက္ေကာင္း မြန္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားကေျပာသည္။

ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္း (သို႔မဟုတ္) အရက္အလြန္အကြၽံ ေသာက္ျခင္းကဲ့သို႔ က်န္းမာေရးႏွင့္မညီေသာ အျပဳအမူမ်ားေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္လုပ္ေဆာင္ခ်က္ကုိ ထိခိုက္အားေလ်ာ့ေစႏုိင္ေၾကာင္း သု ေတသီမ်ားက ေျပာၾကားသည္။

—Ref: TOI

No comments:

Post a Comment