

င႐ုတ္သီးခြဲၾကမ္းမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔၊ င႐ုတ္ဆီေဆာ့တခ်ိဳ႕မွာ Sudan III ဆိုတဲ့ ဆိုးေဆးပါဝင္ၿပီး အဲဒါကေတာ့ အဆီမွာေပ်ာ္ဝင္တဲ့ စားေသာက္ကုန္မွာ ခြင့္မျပဳတဲ့ဆိုးေဆးျဖစ္ပါ တယ္။
ေနာက္ထပ္ အေရာင္တင္မႈန္႔နဲ႔ င႐ုတ္သီးမႈန္႔တံဆိပ္တခ်ိဳ႕မွာေတာ့ Aflatoxin B1 လို႔ေခၚတဲ့ င႐ုတ္သီးမွာ ေတြ႔ရတဲ့မိႈတမ်ိဳးဟာ သတ္မွတ္ႏႈန္းတဲ့ ပိုၿပီး ပါေနတာပါ။
ဇီးထုပ္၊ င႐ုတ္ဆီ၊ ဂ်ယ္လီ တံဆိပ္တခ်ိဳ႕မွာေတာ့ ၾကာရွည္ခံေဆး သတ္မွတ္တာထက္ ပိုပါေနၿပီး အဲဒီေဆးဟာ သတ္မွတ္ပမာဏထက္မ်ားေနရင္ လည္ေခ်ာင္းယားယံေခ်ာင္းဆိုးေစ ပါတယ္။
ေခါက္ဆြဲေျခာက္တမ်ိဳးမွာ Borax ဆိုတဲ့ အျဖဴေရာင္ဆိုးေဆးသံုးထားၿပီး အဲဒီဆိုးေဆးဟာ အဆိပ္သင့္ ကင္ဆာျဖစ္ေစၿပီး သားသမီးမရတာမ်ိဳး ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
ငါးပိေထာင္း၊ ဇီးထန္းလ်က္နဲ႔ ဇီးလံုးေတြမွာ အနီေရာင္ဆိုးေဆး Rhodamine B ကို သံုးထားၿပီး ဒါကေတာ့ ေရာဂါရွာရာမွာ သံုးတဲ့ ဓာတ္ခြဲခန္းသံုး ဆိုးေဆးျဖစ္သလို ခ်ည္၊ သားေရ႒၊ ပိုးထည္ စတာေတြကို ဆိုးတဲ့ေဆးျဖစ္တာေၾကာင့္ စားမယ္ဆိုရင္ ပ်ိဳ႕အန္တာ၊ အစာအိမ္ အူလမ္းေၾကာင္းေရာင္တာ၊ အာ႐ံုေၾကာ ထိုင္းမႈိင္းတာေတြ ျဖစ္ေစပါတယ္။
No comments:
Post a Comment