Tuesday, May 21, 2019

အမ်ိဳးသမီးမ်ား ရင္သားကင္ဆာ ကာကြယ္ရန္ အဆီေလွ်ာ့စားၿပီး အသီးအရြက္ ပိုမိုစားသံုးသင့္

အမ်ိဳးသမီးမ်ားအေနျဖင့္ ရင္သားကင္ဆာျဖင့္ ေသဆံုးႏိုင္သည့္ အႏၲရာယ္ေလွ်ာ့ခ်ေရး အဆီေလွ်ာ့စားၿပီး  သစ္သီးႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ပိုစားသင့္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက အႀကံျပဳသည္။ သုေတသီမ်ားက အမ်ိဳးသမီး ၅၀,၀၀၀ ကို ဆယ္စုႏွစ္ႏွစ္ခုၾကာ ေလ့လာၿပီးေနာက္ အထက္ပါကဲ့သို႔ အႀကံျပဳျခင္းျဖစ္သည္။



အေမရိကန္ႏွင့္ ၿဗိတိန္တြင္ အမ်ိဳးသမီးရွစ္ဦး၌ တစ္ဦးသည္ ၎တို႔ဘဝ၏ တစ္ခ်ိန္ခ်ိန္တြင္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈႏွင့္ ႀကံဳ ေတြ႕ေနရေၾကာင္း အေမရိကန္သုေတသီမ်ားက ေျပာသည္။ ေနထိုင္စားေသာက္ပံုကို က်န္းမာေရးႏွင့္ညီေအာင္ ေျပာင္းလဲျခင္း၊ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်ျခင္း၊ ေလ့က်င့္ခန္းျပဳလုပ္ျခင္းတို႔က ရင္သားကင္ဆာအႏၲရာယ္အတြက္ သိသိသာသာ အေထာက္အကူျဖစ္ေစႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားကေျပာသည္။

ရင္သားကင္ဆာသည္ ကမၻာေပၚတြင္ ျဖစ္ပြားမႈအမ်ားဆံုး ကင္ဆာေရာဂါမ်ားအနက္ တစ္ခုျဖစ္သည္။ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ေစာေစာစီးစီး စစ္ေဆးေတြ႕ရွိပါက ကုသရလြယ္ကူေသာ္လည္း ေရာဂါရင့္လာပါက ရင္သားႏွင့္နီးစပ္ေသာ ေနရာမ်ားသို႔ ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား ပ်ံ႕ႏွံ႔ႏိုင္ၿပီး ကုသရခက္ခဲကာ အသက္အႏၲရာယ္ရွိႏိုင္သည္။ အသက္(၅၀)ႏွင့္အထက္ အမ်ိဳးသမီးမ်ား ရင္သားကင္ဆာေရာဂါႏွင့္ ႀကံဳေတြ႕ရမႈမ်ားေသာ္လည္း ငယ္ရြယ္သူမ်ား တစ္ခါတစ္ရံျဖစ္ပြားကာ အမ်ိဳးသားမ်ားလည္း အဆိုပါေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏိုင္ သည္။

ရင္သားမ်ားကို ပံုမွန္စစ္ေဆးသင့္ၿပီး ကိုယ္တိုင္စစ္ေဆးျခင္းအပါအဝင္ ဆရာဝန္ႏွင့္လည္း ပံုမွန္စစ္ေဆးသင့္သည္။ ထို႔အျပင္ မိသားစုတြင္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈ ရာဇဝင္ရွိပါက ႀကိဳတင္ သတိထားရန္ လိုသည္။ အသက္(၅၀)ႏွင့္ (၇၀)ၾကား အမ်ိဳးသမီးမ်ားအေနျဖင့္ ရင္သားကင္ဆာအတြက္ ပံုမွန္စစ္ေဆးမႈ ခံယူသင့္သည္။

No comments:

Post a Comment