Friday, July 5, 2019

မီတာခမ်ားတိုးျမႇင့္လိုက္၍ ဆန္ႀကိတ္ခြဲခေဈးႏႈန္းမ်ား ျမင့္တက္

လွ်ပ္စစ္မီတာခႏႈန္းထားမ်ားကို ဇူလိုင္လမွစတင္၍ တိုးျမႇင့္ေကာက္ခံလိုက္ေသာေၾကာင့္ ဆန္ႏွင့္ ဆန္ကြဲတစ္အိတ္ ႀကိတ္ခြဲခေဈးႏႈန္းကို ဇူလိုင္လ ၁ ရက္ေန႔မွစတင္ကာ က်ပ္ ၁၃၀၀ မွ ၁၅၀၀ အထိ ျပင္ဆင္သတ္မွတ္လိုက္ေၾကာင္း ၿမိဳ႕နယ္ဆန္စက္လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္း (ပုသိမ္) ထံမွ သိရသည္။ ဇူလိုင္လ ၂ ရက္ေန႔က ပုသိမ္ၿမိဳ႕နယ္ ဆန္စက္လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္း႐ံုးတြင္ ပုသိမ္ၿမိဳ႕ရွိ ဆန္စက္ပိုင္မ်ားႏွင့္ေတြ႔ဆံု၍ ဇူလိုင္ ၁ ရက္ေန႔မွစတင္က လွ်ပ္စစ္မီတာခႏႈန္းထားမ်ားကို ယခင္ကထက္ ၃၀ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ၃၅ ရာခိုင္ႏႈန္း တိုးျမႇင့္ေပးေဆာင္ရမည့္အေပၚ နဝလီ (အငွား) ႀကိတ္ခြဲခမ်ားကိုလည္း သင့္တင့္သည့္ႏႈန္းထား ျပင္ဆင္သတ္မွတ္ႏိုင္ေရးအတြက္ အမ်ားညႇိႏိႈင္းေဆြးေႏြးမႈအေပၚ အေျခခံကာ ျပင္ဆင္သတ္မွတ္ ေကာက္ခံျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း ယင္းအသင္းထံမွ သိရသည္။



“ပဲခူးဘက္မွာကေတာ့ နဝလီ ႀကိတ္တဲ့စက္ေတြနည္းတယ္။ ႀကိတ္ခကေတာ့ တိုးလိမ့္မယ္။ စပါးတစ္တင္းရဲ႕ ကုန္က်စရိတ္နဲ႔ တက္လာမယ့္မီတာခ ကုန္က်စရိတ္နဲ႔တြက္ၿပီး တိုးသြားလိမ့္မယ္။ တက္လည္း ဒီႏႈန္းေလာက္ပဲျဖစ္ပါလိမ့္မယ္”ဟု ျမန္မာႏိုင္ငံ ဆန္စက္လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္း တြဲဖက္အတြင္းေရးမွဴး ဦးထင္ေဇာ္လိႈင္ကေျပာၾကားသည္။

ဆန္ႏွင့္ ဆန္ကြဲႀကိတ္ခြဲခသည္ တစ္အိတ္လွ်င္ က်ပ္ ၂၀၀ တိုးျမႇင့္လိုက္ေသာေၾကာင့္ စပါးတစ္တင္းႀကိတ္ပါက ဆန္အိတ္ ၂၅ အိတ္ခန္႔ထြက္ရွိကာ က်ပ္ ၅၀၀၀ ခန္႔ တိုးျမႇင့္ေပးေဆာင္ရမည္ျဖစ္ေၾကာင္း ၎က ေျပာဆိုသည္။

ဆန္ႀကိတ္ခြဲသည့္ ဆန္စက္မ်ားသည္ အစိုးရကေပးသည့္ လွ်ပ္စစ္ကို အမ်ားဆံုး အသံုးျပဳေနၾကျခင္းျဖစ္ၿပီး မီးစက္ႏွင့္ ထရန္စေဖာ္မာမ်ားကိုလည္း အရန္သင့္ထားရွိရေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ ဆန္စက္လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္းထံမွ သိရသည္။

“ဒီစာက ၿမိဳ႕နယ္က ထုတ္စရာမလိုဘူး။ သူတို႔စာက တစ္ႏိုင္ငံလံုးကို ထိခိုက္သြားႏိုင္တယ္။ ဒါက အစိုးရမီးလိုင္းသံုးတဲ့ဆန္စက္ေတြသာ ေဈးႏႈန္းတက္မယ္ေျပာတာ။ တကယ္တမ္း ဒီဇယ္၊ ဂက္စ္နဲ႔လည္တဲ့ ဆန္စက္ေတြလည္းရွိတယ္။ အမ်ားႀကီးပဲ။ ဒီဆန္စက္ေတြကိုပါ တက္ခိုင္းတဲ့ပံုစံျဖစ္ေနတယ္။ အဲဒီစက္ေတြပါ အက်ံဳးဝင္သြားမွာစိုးတယ္”ဟု ျမန္မာႏိုင္ငံ ဆန္ကုန္သည္အသင္း ဗဟိုအလုပ္အမႈေဆာင္ ဦးထြန္းဝင္းက သံုးသပ္ေျပာၾကားသည္။

ဆန္ႀကိတ္ခြဲခေဈးႏႈန္းမ်ား ျပင္ဆင္သတ္မွတ္လိုက္ေသာေၾကာင့္ ဆန္ေဈးႏႈန္းမ်ားပါ ျမင့္တက္လာမည္ကို စိုးရိမ္ေၾကာင္း ၎ကဆိုသည္။

လွ်ပ္စစ္မီတာခႏႈန္းထားမ်ားကို ဇူလိုင္လမွစကာ တိုးျမႇင့္ေကာက္ခံျခင္းႏွင့္ပတ္သက္၍ ကန္႔ကြက္သည့္အေနႏွင့္ ဆႏၵထုတ္ေဖာ္မႈမ်ားလည္း ျပဳလုပ္ေနၾကသည္။

No comments:

Post a Comment