Friday, July 12, 2019

အသီးေတြခ်ည္းစားရတဲ့ Fruit Diet သမားေတြ ဘာကိုသတိထားဖို့လိုမလဲ

ကစီဓာတ္၊ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္၊ ကယ္လိုရီေတြအကုန္ျဖတ္၊ နို့ထြက္ပစၥည္းလည္းမပါဘဲ အသီးေတြပဲစား၊ ေရပဲေသာက္(တစ္ခါတေလ သစ္သီးစိမ္ေရ -detox water ပဲေသာက္)တဲ့ အဆီခ်ပလန္ေတြပါ။ Fruit Diet မွာဆို အသီးအနွံေတြကိုပဲ အဓိကထား စားရတာပါ။ ဒါေပမယ့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္(အရြက္သုပ္)၊ အခြံမာသီးနဲ့ အေစ့အဆန္ေတြကိုေတာ့ အနည္းအက်ဉ္းစားလို့ရပါတယ္။



ဒါေပမယ့္ ပဲ အပါအဝင္ အပူေပးခ်က္ျပုတ္စားရတဲ့အစားအစာမွန္သမွ် လံုးဝေရွာင္ရတာျဖစ္ပါတယ္။ Fruit Diet သီးသန့္စားသံုးတဲ့သူေတြဟာ အာဟာရခ်ို့တဲ့မႈျပႆနာ ခံစားရနိုင္ေျခမ်ားတဲ့အတြက္ ကိုယ္ဟာ ဒီပလန္နဲ့သင့္ေတာ္ရဲ့လား ကိုယ့္က်န္းမာေရးနဲ့အရင္ကိုက္ညွိ ခ်င့္ခ်ိန္သင့္ပါတယ္။
ဘာလို့လဲ

ဒီလိုစားေသာက္ပံုကို ကူးေျပာင္းေတာ့မယ္ဆိုရင္ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းလုပ္တာေကာင္းပါတယ္။ ဆိုလိုတာက ပံုမွန္စားေသာက္ပံုမွာ အသီးအနွံေတြကို ထည့္စားရင္း တျဖည္းျဖည္းတိုးသြားပါ။ ေနာက္ဆံုးမွ အသီးအနွံခ်ည္းေျပာင္းစားတာေကာင္းပါတယ္။

အသီးအနွံေတြက ဗီတာမင္နဲ့သတၱုဓာတ္ေတြျကြယ္ဝျပီး က်န္းမာေရးအတြက္လည္း တကယ္လိုအပ္တာမွန္ေပမယ့္ လူ့ခနၶာကိုယ္အတြက္ တစ္ေန့တာရသင့္တဲ့ အာဟာရက ဒါနဲ့တင္မလံုေလာက္ပါဘူး။ ပရိုတင္းဓာတ္လို အေရးပါတဲ့အာဟာရဓာတ္ေတြကို အသီးေတြကေနမရနိုင္ပါဘူး။ ဗီတာမင္စီေျကာင့္ ကိုယ္ခံအားေကာင္းေစတယ္ဆိုလည္း ပင္မအာဟာရေတြမရွိဘဲ ျကာလာရင္ အားနည္းလာမွာေသခ်ာပါတယ္။

ေနာက္တစ္ခ်က္က အသီးေတြခ်ည္းစားလို့ အဆီက်နိုင္ပါတယ္၊ ဒါေပမယ့္ ဒီနည္းရဲ့ ဆိုးက်ိုးကေတာ့ လူကအားနည္းမယ္၊Diet plan ရပ္လိုက္တာနဲ့ က်ထားသမွ် ဝိတ္ျပန္တက္လာတာပါပဲ။ ဒါ့ေျကာင့္ Fruit Diet လုပ္ေနရင္းကို အေစ့အဆန္၊ အခြံမာသီးနဲ့ အရြက္နည္းနည္း စားေပးသင့္ပါတယ္။
ဘာေတြ စိုးရိမ္စရာရွိလဲ

အသီးအနွံေတြကို အဓိကထားတဲ့ Diet plan ေတြလုပ္မယ္ဆိုရင္ ဒီအခ်က္ေတြကို သတိထားသင့္ပါတယ္ –

ကိုယ္အေလးခ်ိန္တိုးနိုင္တယ္- ဟုတ္ပါ့မလားလို့မေျပာနဲ့။ အသီးေတြစားလို့ဝိတ္က်တယ္ဆိုတာ ဝိတ္က်ေစမယ့္အသီးေတြက သပ္သပ္ရွိတယ္။ ဒါ့ေျကာင့္ plan ေတြမွာ အသီးအမ်ိုးအစားကို ေသခ်ာသတ္မွတ္ ေပးထားတာေပါ့။ အသီးအနွံတိုင္းမွာ ပမာဏမတူညီတဲ့ သဘာဝသျကားဓာတ္ေတြပါျကပါတယ္။ ကိုယ္ျကိုက္ရာအသီးေတြခ်ည္း ဗိုက္ဆာတိုင္းလွြတ္စားရင္ မက်တဲ့အျပင္ ဝိတ္ေတာင္ ပိုတက္ေစနိုင္ပါတယ္။ဥပမာ အခ်ိုမ်ားတဲ့အသီးေတြ အလြန္အကြ်ံစားတာ။

ဆီးခ်ို – ဆီးခ်ိုရွိေနတဲ့သူ ဒါမွမဟုတ္ ဆီးခ်ိုျဖစ္နိုင္ေျခမ်ားေနသူေတြမွာ Fruit Diet လုပ္ရင္ အနၱရာယ္မ်ားပါတယ္။ အသီးေတြမွာ သျကားဓာတ္ကပါျပီးသားမို့ ဆီးခ်ိုနဲ့ပတ္သက္ရင္ ခ်င့္ခ်ိန္စားရတာပါ။ ကိုယ့္မွာ ဒီအနၱရာယ္ရွိတာမသိဘဲ၊ ေသြးတြင္းသျကားဓာတ္မ်ားေနတာမသိဘဲ Fruit Diet လုပ္ရင္ အနၱရာယ္ရွိနိုင္ပါတယ္။ ပန္ကရိယနဲ့ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါရွိသူေတြလည္း သတိထားသင့္ပါတယ္။

သြားပ်က္စီးျခင္း – အသီးေတြမွာပါတဲ့ သျကားဓာတ္နဲ့ အက္စစ္ဓာတ္ေတြ ထိေတြ့တာမ်ားလာတဲ့အခါ သြားျကြေလွြာေတြပ်က္စီးတာ၊ သြားပိုးစားတာေတြျဖစ္လာနိုင္တယ္။ ပံုမွန္စားေနက်ေလာက္ကေတာ့ ျပႆနာမရွိေပမယ့္ ေန့စဉ္အာဟာရမွာ သူ့ခ်ည္းစားရတဲ့အခါ ဒီျပႆနာစိတ္ပူရတာျဖစ္ပါတယ္။

အာဟာရခ်ို့တဲ့ျခင္း – အသီးအနွံသမားေတြမွာ ဗီတာမင္ B12၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ဗီတာမင္ D၊ အိုင္အိုဒင္းနဲ့ omega-3 fatty acids တို့ ခ်ို့တဲ့မႈေတြ မျကာခဏျဖစ္နိုင္ျပီး ေသြးအားနည္းတာ၊ ပင္ပန္းနြမ္းနယ္တာ၊ ကိုယ္ခံအားစနစ္ခ်ို့ယြင္းတာေတြျဖစ္လာနိုင္တယ္။ ဒီလိုအာဟာရဓာတ္ေတြကို ရရွိနိုင္တာ နို့ထြက္ပစၥည္းနဲ့ ပရိုတင္းတို့ျဖစ္ေပမယ့္ ဒါေတြကို ဒီပလန္မွာတားျမစ္ထားတာေျကာင့္ ေရရွည္မွာ ဆုတ္ယုတ္မႈေတြျဖစ္လာတာပါ။

ဒါ့ေျကာင့္ Diet Plan စီစဉ္တဲ့သူေတြက ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ့အသားကို မွ်တေအာင္ထည့္သြင္းျပီးမွ အသီးအနွံေတြကို အခ်ိုးအစားသတ္မွတ္ေပးျကတာျဖစ္ပါတယ္။ အျမန္ဝိတ္က်ဖို့ဆိုျပီး ျဖတ္လမ္းနည္းေတြ မသံုးသင့္ပါဘူး။ ကိုယ့္ကိုယ္ကို တကယ္ခ်စ္တယ္ဆိုရင္ ေရရွည္က်န္းမာေရးအတြက္ေတြးသင့္ပါတယ္ေနာ္။

No comments:

Post a Comment