Sunday, June 23, 2019

ရွင္သန္ႀကီးထြားေနေသာဝါးပင္ထဲတြင္ ႏွစ္ခ်ိဳ႕ေအာင္ထည့္ထားၿပီးမွ ျပန္လည္ထုတ္ယူေရာင္းခ်ေသာ တ႐ုတ္ဝါးပင္အရက္

တ႐ုတ္ႏိုင္ငံတြင္ ဝါးပင္မ်ားထဲ၌ႏွစ္ ခ်ိဳ႕ေအာင္ထည့္ထားၿပီးမွျပန္လည္ထုတ္ ယူေရာင္းခ်ေသာ ဝါးပင္အရက္မွာ လူ ႀကိဳက္မ်ားလ်က္ရွိသည္ဟု သိရသည္။ ဖိအားျမင့္ထိုးသြင္းနည္းစနစ္မ်ား ျဖင့္ ဆန္အရက္ကို ဝါးပင္၏ပင္စည္ထဲသို႔ ထိုးသြင္းကာ တစ္ႏွစ္ႏွင့္ေျခာက္လေက်ာ္ သည္အထိထားေလ့ရွိၾကသည္။ ဝါးပင္ထဲ တြင္ရွိေနသည့္အရက္သည္ ဝါးပင္၏သစ္ အရည္၊ အနံ႔တို႔ျဖင့္ေပါင္းစပ္သြားသည့္အ တြက္ ေမြးပ်ံ႕သည့္သင္းရနံ႔ႏွင့္အဆိပ္အ ေတာက္မ်ားကိုဖယ္ရွားေပးေသာ ဂုဏ္ သတၱိကိုျဖစ္ေပၚေစသည္။ ဝါးပင္က အရက္ ၏ပါဝင္မႈတခ်ိဳ႕တစ္ဝက္ကို စုပ္ယူလိုက္ သည့္အတြက္ အရက္ကိုလည္း ေပ်ာ့သြား ေစႏိုင္သည္။
ကမၻာလွည့္ခရီးသြားမ်ားက ဝါးအရက္ကို ေသာက္သုံး႐ုံတင္မကဘဲ ဝါးပင္ထဲမွျပန္လည္ထုတ္ယူသည့္နည္း ကိုလည္း စိတ္ဝင္စားေသာေၾကာင့္ လာ ေရာက္ၾကည့္႐ႈေလ့လာေလ့ရွိၾကသည္။ အလုပ္သမားမ်ားက ဝါးပင္၏ပင္စည္ကို ေခါက္ၾကည့္႐ုံျဖင့္ ထုတ္ယူရန္အခ်ိန္က်မ က်ကိုသိရွိႏိုင္ၿပီး ပင္စည္တြင္အေပါက္ ငယ္ေလးေဖာက္ကာ အရက္ကို ျပန္လည္ ထုတ္ယူျခင္းျဖစ္သည္။ ဝါးအရက္သည္ ဖူက်န္းျပည္နယ္မွစတင္ခဲ့ျခင္းျဖစ္ေသာ္ လည္း ယခုအခါ ကြမ္ရွီးႏွင့္စီခၽြမ္ျပည္နယ္ မ်ားအပါအဝင္ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ၏ေနရာအႏွံ႔ အျပားသို႔ေရာက္ရွိေနၿပီျဖစ္သည္။ ၿပိဳင္ ဆိုင္မႈျပင္းထန္လာသည္ႏွင့္အမၽွ ထုတ္ လုပ္မႈကိုတိုးျမႇင့္ႏိုင္ရန္ ဝါးပင္ထဲသို႔ ပမာ ဏမ်ားျပားစြာထိုးသြင္းႏိုင္မည့္နည္းလမ္း မ်ားကို ရွာေဖြေနဆဲျဖစ္သည္။ ဝါးအရက္ ကိုထုတ္လုပ္ရာတြင္ သင့္တင့္မၽွတသည့္ အရက္ပမာဏျဖစ္ရန္လိုအပ္ၿပီး မ်ားသြား ပါက အပင္ေသသြားႏိုင္သည္ဟု သိရ သည္။

No comments:

Post a Comment